در آن زمان چنین به نظر میرسید که تحرکات ملیگرایان و پان عربیستی بر فعالیت جنبشها و گروههای اسلامگرا در منطقه برتری دارد. در اوایل سال 2003 و پس از سقوط صدام، اسرائیلیها تلاش نمودند چنین نشان دهند که عراق سلاحها و جنگافزارهای خود را به سوریه انتقال داده است تا از این طریق بشاراسد را تحت فشار قرار دهند. این تاثیرات پنجگانهای که ذکر گردید میتواند روندهای سیاسی در آینده خاورمیانه و شکل مناقشات منطقه را تا حدودی نشان دهد. وهابیسم در عرصه سیاسی همچنان محدود ولی در عرصههای فرهنگی و نظامی به فعالیت خود ادامه میدهد. در عرصه اجتماعی نیز شکست پرستیژ به اصطلاح شکستناپذیری اسرائیل و آسیب روانی به نسل جدید جوان اسرائیلی و متعاقب آن افزایش روند مهاجرت معکوس در جامعه اسرائیل. اسرائیل همزمان با درگیریهای غزه که به دنبال گروگانگیری یک سرباز اسرائیلی واقع گردید، خود را مواجه با عملیات حزب ا.. این شرایط به همراه عدم حل مشکلات امنیتی میان نخست وزیری و ریاست تشکیلات خودگردان سبب شد تا به تدریج درگیریهای گذشته به ویژه در نوار غزه گسترش یابد.
گسترش فناوریهای مدرن و تکنولوژیهای پیشرفته همزمان با انفجار اطلاعات در عرصههای مختلف ارتباطاتی میتواند به تبادل افکار و اندیشهها و مبادله اخبار، اطلاعات و ایدهها بیانجامد. این تبادل اندیشهها و دسترسی آسان به اطلاعات میتواند افکار عمومی را تحت تاثیر قرار دهد. این توجیهات اولمرت برای افکار عمومی در اسرائیل و به خصوص نیروهای دست راستی و تندرو به هیچ وجه قانع کننده نبود. ] به همین دلیل آمریکا با بریتانیا هم قدم شد که از ملی شدن صنعت نفت ایران حمایت نکند اما در عین حال واشینگتن دو طرف ماجرا را به حل اختلافات از طریق گفتگو دعوت کرد. اعتبارزدایی از قدرت بازدارنگی آمریکا پس از ساقط شدن پهپاد آمریکایی توسط ایران شروع شد. با خروج آمریکا از عراق، رقیبان منطقهای مانند: ترکیه، امارات متحده عربی و عربستان از شرایط پیش آمده بیشترین منفعت را خواهند داشت. اتحادیه عرب در نشست مارس سال 2002 از پیشنهاد ملک عبدالله پادشاه عربستان مبنی بر شناسایی اسرائیل توسط اتحادیه عرب در ازای خروج اسرائیل از تمامی اراضی اشغالی سال 1967 و تشکیل دولت مستقل فلسطینی به پایتختی بیتالمقدس حمایت کرد. پایان جنگ جهانی دوم ضرورت خروج نیروهای متفقین از ایران را مطرح کرد.
دولت آیزنهاور معتقد بود که اقداماتش به دلایل استراتژیک موجهاند ولی آن کودتا آشکارا باعث پسرفت سیر تکامل سیاسی ایران شد و تعجبی ندارد که هنوز بسیاری از ایرانیان از این دخالت آمریکا در امور داخلی آنان ناراحتاند. این مبارزه سیاسی است که کشورهای ساحلی دریای خزر، دولتهای غربی و کمپانیهای نفتی در آن شرکت میکنند تا راهبرد توسعه کل منطقه را تعیین کنند. باراک اوباما در حقیقت دنباله رو سیاست های اتخاذ شده در دوره های قبلی است. دوم؛ گیتس در کتاب خود آورده است که باراک اوباما باور به سیاست های خود در قبال افغانستان نداشته است. اوباما تنها می توانند چگونگی اعمال و تحقق آن را تغییر بدهد و ماهیت سیاست خارجی و اهداف سیاست خارجی را هیچ گونه تغییر داده نمی تواند. از نظر فوکویاما لیبرال دموکراسی به عنوان آخرین ایدئولوژی در جهان می باشد و دیگر ایدئولوژی نمی تواند در برابر لیبرال دموکراسی و نظام سرمایه داری ظهور کند.
از دیگر اقدامات تجاوز هوایی به سوریه بود که پس از تحت تعقیب قرار گرفتن از سوی جنگندههای سوری، جنگندههای اسرائیلی بمبهای خود را در مناطق بیانانی شمال سوریه فرو ریختند. علیرغم اعلام این تحریمها گزارشاتی در مورد وجود کالاهایی که با مارک اسرائیل در ریاض و شهرهای امارات متحده عربی منتشر میشود، بیان میگردد، محصولات اسرائیلی از طریق کشورهای ثالث مانند قبرس و یا هلند به کشورهای عربی وارد میشود. ایندیک، مارتین (31/3/1382)، “چهارمحور در سیاست خاورمیانهای امریکا”، ترجمه حسن هاشمیان، ایران. هدف مقاله حاضر بررسی تناقض سیاست خارجیآمریکا در قبال تحولات بحرین و سوریه می باشد و به دنبال پاسخگویی به این سوال است که مهمترین دلایل رویکرد متعارض ایالات متحده آمریکا نسبت به تحولات بحرین و سوریه چیست؟ دولت سازی ممکن نیست مگر با سرکوب گروه های حامل قدرت و جمع آوری آن در دست یک نهاد. به دنبال انتقادات فزاینده، اولمرت خواستار تشکیل کمیته تحقیق مستقلی برای بررسی عملکرد دولت گردید.
بودند. (هدایتی، 1386، 10) اولمرت مدعی بود که قطعنامه 1701 یک پیروزی دیپلماتیک برای اسرائیل به حساب میآید و اجرای دقیق آن را به معنای محدودیت حوزه عملیاتی حزبا.. در پاسخ به این دادخواست، دادگاه عالی اسرائیل هیاتی 3 نفره را برای بررسی مشخص نمود (صادقیزاده، 1386، 8) و این امر تاخیری یکساله را برای انتشار گزارش رقم زد. رابرت گیتس وزیر دفاع پیشین ایالات متحده آمریکا در کتاب خاطرات خود در ارتباط با سیاست آمریکا در قبال افغانستان اشاراتی کرده است. بر اساس استراتژی سنتی، ایالات متحده آمریکا به منظور دستیابی به ریملند و جلوگیری از نفوذ اتحاد شوروی سابق به این قلمرو جغرافیایی نظریه اسپایکمن را مورد توجه ویژه قرار داد که در دراز مدت به سیاست معروف محاصره انجامید. نه تنها روسیه بلکه کشورهای دیگر منطقه دریای خزر مانند گرجستان و آذربایجان مد نظر هستند که آمریکا برای آنها نقش مهم مقابله با روسیه در ماورای قفقاز و آسیای مرکزی را قایل شده است.